İstanbul Hatırası / Ahmet Ümit
Ahmet Ümit'in beklenen romanı İstanbul Hatırası 1 Haziran tarihinde okurlarla buluşuyor. Romanlarında zengin arka planı polisiye kurgu içinde vermekteki ustalığı ile bilinen Ahmet Ümit'in bu romanı da yine peş peşe işlenen cinayetlerin çevresinde kurgulanmış. Ancak bu kitabı sıradan bir polisiye romandan ayıran birçok özellik var. Her şeyden önce zengin kadrosu ile İstanbul Hatırası, çeşitli kesimlerden İstanbulluyu bir araya getirerek içinde barındırdığı alt öykülerle zengin bir yapı sunuyor. Birbirine bağlanan bu alt öyküler bir yandan gerilimin etkisini artırırken bir yandan da romanı şenlikli ve çok yönlü bir yapıya ulaştırıyor.
Kitabın bir başka önemli özelliği de İstanbul hakkında son derece detaylı bilgi içermesi. Kurgunun içine yerleştirilen bu bilgiler hem okumayı daha meraklı hale getiriyor hem de tarih aracılığıyla çok günümüzün dışındaki öykülerin de kurguya yerleşmesine imkan tanıyor. Böylece Ahmet ümit'in İstanbul Hatırası adlı romanı, başka başka dönemlerin öykülerinin eşliğinde, günümüz İstanbul'unun geniş bir panoramasını oluşturuyor. Tutucusundan modernine, eski İstanbullusundan yeni göç etmişine, milliyetçisinden gayrı Müslim'ine varana dek İstanbullu diye adlandırılabilecek herkes bu kitabın içinde kendi öyküleriyle birlikte İstanbul'un devasa çarklarının dişlilerini dile getiriyor. Binlerce yıllık tarihiyle İstanbul başrolü oluştururken romana girip çıkan her karakter de İstanbul'un nasıl İstanbul olduğunu aktarıyor.
Yazar:Ahmet Ümit
Sayfa Sayısı: 590
Dili: Türkçe
Yayınevi: Everest Yayınları
Okumaya başladım ,ilgi çekici...
Ben de okuyorum. Yaklaşık 600 sayfa ama çok hızlı akıyor. 10 yıldır aklında olan ama son 18 ayda yazdığı kitabında İStanbul'un tarihi evrelerine götürüyor okuyucuyu. Böylece şehre diyetini ödediğini düşünüyor...
en beğendiğim yerli yazarlar sıralamasında hep ilk sıralardadır. İstanbul Hatırası muhteşem.
Mutlaka okumalısınız..
sıkı polisiye okuru iseniz ahmet ümit gerilimden uzaklığı ile sıkıcı, ustalıktan ve zekadan yoksunluğu ile bayıcıdır. sevenlerden özür dilerim ama böyledir.
gecenin sessizliği müthiş bir gerilim,inanılmaz bir son......
Beyoğlu Rapsodisini ve Bab-ı Esrar'ı okudum
beyoğlu rapsodisinde istiklal i o kadar iştahlı ve güzel anlatmış ki sanki ordaymışım gibi hissettim
fakatt üslübün akıcılığı sıkıcılık sınırına çok yaklaşmış
bana göre
bab ı esrar ona göre daha canlı tuttu ilgimi
kavım'de guzeldı.ahmet umıt'ı sevıyorum aranan kişi hiç ummadıgınız bı yerden hıkayenın ta ortasından cıkabılıyor ..2 kıtabı ahrıc dıgerlerını okudum ve hepsının sonuda vay be dedım